Algemene voorwaarden

Studio Babette

KBO: BE 0548 780 369
Activiteitencode: 4791003 - Detailhandel in allerlei producten via het internet (e-commerce)
E-mail: info@studio-babette.be

Verkoopsovereenkomst

De verkoopsovereenkomst komt tot stand tussen Studio Babette en de meerderjarige opdrachtgever (de ‘klant’), op het ogenblik dat een mail naar de klant wordt verstuurd ter bevestiging. Ieder die een bestelling plaatst bij Studio Babette verklaart zich akkoord met deze verkoopsvoorwaarden.

Het elektronisch bewijs (bijvoorbeeld : e-mail, backups, ...) wordt door alle betrokken partijen aanvaard binnen het kader van de verkoopsovereenkomsten en relaties.

Herroepingsrecht

De consument heeft het recht aan Studio Babette mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. De consument stuurt dan de goederen in originele vepakking op eigen risico en kosten terug.

Artikelen die niet aan uw wensen voldoen of bij aankomst beschadigd zijn, kunnen terug gezonden worden nadat u dit gemeld heeft via e-mail.

Nadat wij uw e-mail beantwoord hebben, kunt u uw artikelen terugsturen naar Studio Babette onder volgende voorwaarden:

  • Het artikel dient in ongewijzigde staat (nieuw + eventueel labels) teruggestuurd worden binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering.
  • De verzendingskosten zijn ten laste van de koper.
  • Van zodra wij de artikelen in originele staat terug in ons bezit hebben, storten wij u het verschuldigde bedrag (met uitzondering van de verzendingskosten) binnen de 14 dagen terug.
  • Cadeaubonnen kunnen niet in geld uitgekeerd worden.

Wij behouden ons het recht voor retourzendingen te weigeren bij het vermoeden dat de artikelen reeds zijn gebruikt of bij vermoeden van schade aangebracht door schuld anders dan Studio Babette of de leverancier van het artikel.

Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking, de klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Aanvaard nooit verpakkingen die duidelijk beschadigd zijn bij het transport en controleer jouw zending onmiddellijk bij ontvangst!

Wij controleren iedere zending voor ze de deur uitgaat. Indien je toch schade vaststelt aan de door jou bestelde artikelen, dan vragen wij je ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen, indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Gooi nooit de postverpakking weg voor je hebt vastgesteld dat jouw zending in goede staat is en stuur nooit een reeds ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren!

Voor meer informatie zie de pagina 'Return policy' op deze website.

Mijn pakket werd niet geleverd, wat nu?

Studio Babette is niet verantwoordelijk voor het niet afleveren van bestellingen door het postbedrijf. De verantwoordelijkheid van Studio Babette stopt van zodra het pakket door Studio Babette wordt overhandigd aan het postbedrijf. Voor bestellingen die bijgevolg niet worden geleverd is het herroepingsrecht niet van toepassing en kan er ook geen terugbetaling worden aangevraagd door de klant. Zie ook onze 'algemene voorwaarden'.

Prijzen en productinformatie

Alle vermelde prijzen zijn steeds uitgedrukt in euro (€), inclusief BTW (21%) en exclusief verzendingskosten. Alle prijzen voor accessoires gelden per stuk, tenzij anders is aangegeven. Verzendingskosten worden duidelijk apart aangegeven. Voor een bestelling gelden altijd de prijs en de actie die op het moment van bestelling worden vermeld. Studio Babette houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinformatie te wijzigen en te corrigeren. Indien korte tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil. De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven.

Ondanks het feit dat de website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is of niet up-to-date is. Studio Babette is wat de juistheid, geactualiseerdheid, of volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Studio Babette is in geen geval aansprakelijk ingeval van materiële fouten, zet- of drukfouten.

De bijhorende foto is decoratief bedoeld en kan artikelen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs. Informatie over de artikelen (bijvoorbeeld maten en materialen), betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Wanneer artikelen kleiner of groter tailleren dan gewoonlijk, wordt dit in de mate van het mogelijke op de site vermeld. Wanneer U specifieke vragen heeft over bijvoorbeeld maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij U ons te contacteren op info@studio-babette.be.

Online bestellen

Door een bestelling te plaatsen bij Studio Babette geeft de klant te kennen akkoord te gaan met de verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden. Nadat je je bestelling verstuurd hebt, krijg je een automatisch gegenereerde e-mail met de bevestiging van je bestelling. Mocht er een fout in ons voorraadsysteem zitten en een artikel toch niet meer voorradig is, dan krijg je daar ten laatste binnen de 2 werkdagen bericht van.

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de klant, de exclusieve eigendom van Studio Babette. Het risico wegens verlies of beschadiging gaat evenwel over op de klant vanaf de levering. Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moet onmiddellijk worden gemeld, op straffe van verval van elk recht.

Op alle overeenkomsten tussen Studio Babette en de klant is het Belgisch recht van toepassing. De Belgische rechtbanken zijn exclusief bevoegd.

Betalen

Wanneer u een bestelling plaatst bij Studio Babette, wordt deze voor u voor een totaal van 14 kalenderdagen gereserveerd. U krijgt een orderbevestiging per mail toegezonden. (indien u binnen het half uur geen e-mail ontvangt, gelieve ons te contacteren op info@studio-babette.be. Indien wij na die 14 kalenderdagen nog geen betaling ontvangen hebben, wordt het artikel terug in de verkoop geplaatst.

Betalingsmogelijkheden zijn:

  • Cash (enkel bij persoonlijke levering of afhaling, op afspraak (contacteer ons op info@studio-babette.be)
  • Via creditcard (Visa, Mastercard)
  • Via Belfius Direct Net en KBC Banking

Levering en verzending

Wij behouden ons het recht voor om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur.

Bij een persoonlijke levering of afhaling worden geen verzendingskosten aangerekend.

Binnen België

  • Binnen de 1 tot 7 werkdagen na de ontvangst van de betaling, versturen we je pakje. 1 tot 2 werkdagen later zal het pakje aangeboden worden door de postbode. Het pakje wordt verstuurd met Bpost of PostNL en heeft géén tracking code.
  • Voor een verzending binnen België wordt steeds een vast bedrag per bestelling aangerekend. Mocht het pakket verloren gaan, dan stelt Studio Babette een onderzoek in bij het postorderbedrijf. De klant hoeft dit niet te doen.
  • Voor jouw bestelling wordt standaard een verpakking gekozen die in de brievenbus past en kan deze door de postbode samen met de gewone post aan huis worden afgeleverd. 

Jouw pakje komt terug in retour bij ons

Wanneer uw bestelling na verzending in retour terugkomt bij ons - omdat de adresgegevens niet volledig of correct waren - dan zijn de kosten voor deze retour voor u. Zorg er voor dat je het verzendadres correct én volledig invoert.

Privacybeleid

Alle privégegevens worden enkel gebruikt voor de afhandeling van de bestelling en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld.

- Studio Babette -